vrijdag 28 oktober 2016

All Hallows Eve

Zo richting Halloween (aankomende maandag) zie ik de nodige berichten over dit horrorfeestje in mijn tijdlijn voorbij komen. Dat smeekt natuurlijk om een kleine bijdrage van mijn hand. En hoe kan het ook anders; een muzikale bijdrage.



Jaren voordat de gaten spontaan in Michael Jackson's gezicht vielen (al dan niet veroorzaakt door een veelvoud aan plastische chirurgie danwel een of andere huidziekte) en hij zelf veranderde in een horror-achtige verschijning, kwam deze videoclip (bijna mini-film) voor het nummer Thriller uit. Zag hij zijn eigen nachtmerrie toen al aankomen?



Met een uiterlijk als een nachtmerrie op zich is Alice Cooper een horror-artiest bij uitstek.





In 1991 kwam Metallica met het album Metallica. Vanwege de kleur van de hoes ook wel 'The Black Album' genoemd. Met dit album sloeg de band een geheel andere muzikale weg in, wat niet alleen de band zelf, maar ook hun fans de nodige slapeloze nachten zal hebben gegeven.



Ook de zanger van The Cure heeft wel eens last van slaapproblemen.



Nog een nummer van The Cure, dit keer met een nummer uit de film 'The Crow'.



Nine Inch Nails heeft een nummer van Joy Division gecoverd voor The Crow.



Annie Lennox heeft natuurlijk niets engs. Behalve haar voorkeur voor partners. Nadat ze het eerst jarenlang met David Stewart heeft volgehouden in The Eurythmics, verlaart ze nu ineens de liefde aan een vampier...



Nog bloed te doneren?



“Listen to them, the children of the night. What music they make!” sprak Dracula in het boek van Bram Stoker en legde daarmee een onverbreekbare link tussen vampieren en (weer-)wolven.





'The Raven' is een bloedstollend gedicht van Edgar Allen Poe. Prachtig op muziek gezet door de Nederlandse band Omnia.



Sommige mensen schijnen het nummer 666 erg eng te vinden. Iron Maiden heeft er ook een liedje over geschreven.



Heel erg eng is Savatage niet, maar met de video clip voor Hall Of The Mountain King hebben ze hun best gedaan. Tegenwoordig heeft zanger Jon Oliva een ietwat voller postuur, wat hem de bijnaam Mountain King heeft opgeleverd. Het nummer Hall Of The Mountain King kan natuurlijk niet zonder het intro Prelude To Madness (een bewerking van Edward Griegs In the Hall Of The Mountain King). Al met al veel bergkoningen dus. Niet heel eng, maar leuk genoeg voor deze blog.





De Nederlandse band Orphanage heeft ook wel iets met bergen en waanzin.



Voor diegenen die Halloween uiteindelijk veels te eng vinden (aan deze blog kan het niet gelegen hebben) een kusje als besluit. En mocht je nou nog echt bloedstollend enge video clips en/of nummer kennen, dan zie ik ze graag in de comments terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten