zondag 30 oktober 2016

Garde

Kijk, dat ze in Amerika volledig de weg kwijt zijn, dat wisten we al. Neem bijvoorbeeld Trump. In elk ander land zou het bestaan van zo'n man worden ontkend en geheim gehouden. In de diepste doofpot worden weggestopt. Daar waar hij hoort. Maar niet in Amerika. Daar krijg je als bullebakse roeptoeter je eigen TV-programma. En word je uiteindelijk, schijnbaar bij gebrek aan betere mensen, presidentskandidaat. En kan je blijkbaar gewoon alles roepen en tetteren wat je wil; je blijft ongekend populair. Of misschien blijf je wel zo populair omdat je juist maar alles wat er in je niet al te intellectuele brein opkomt blijft oreren.

Maar goed. Trump... Dat is nog tot daaraan toe. Als je echt iets ergs wil zien; kijk dan eens naar onderstaande video.



Een ding wat je kan gebruiken om je garde mee schoon te maken! En blijkbaar zelfs beslagkommen! Hoe haal je het in je hoofd?

Als er een ding was, wat echt leuk was aan het samen met je moeder bakken van koekjes, cake of taart, dan was het wel het privilege om de gebruikte gardes schoon te mogen likken. En als er wat in de beslagkom achterbleef, dan mocht je dat er ook uit lepelen. Niks zoveel mogelijk van beslag of slagroom of welke ander lekkers dan ook van de gebruiksvoorwerpen af zien te krijgen. Juist zoveel mogelijk er aan laten. Tenminste; daar hoopte je op. En verder kwam er maar 1 hulpmiddel aan te pas; je tong.

En als je als volwassene aan het bakken bent zonder hulpvaardige kinderen in de buurt... Juist! Dan ben je zelf even 8 jaar oud en gebruik je je eigen tong.

Maar nee, in Amerika is er altijd wel iemand die het voor elkaar krijgt om leuke dingen te vergallen. Een hulpmiddel om je garde en beslagkom schoon te maken en (dus) zoveel mogelijk van het goedje te 'redden' voor jouw geweldige (kuch kuch) baksels. Om zoiets te kunnen bedenken moet je wel echt een enorme kinderhater zijn. En zelfs een gloeiende hekel hebben aan je eigen innerlijke kind. Als er iets bedreigend is voor onze cultuur dan is dat niet het wel of niet vervangen van Zwarte Piet door regenboog-, stroopwafel- of roetveegpieten. Nee! Het bestaan van Amerika. En met name Amerikanen; Dat is bedreigend voor onze cultuur!

Er zou een permanent verbod moeten komen op alles wat ooit door Amerikanen is of wordt verzonnen, zodat we misbaksels als dit in ons leven ten alle tijden kunnen voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten