maandag 31 oktober 2016

Obama's bedankt!

Deze foto zag ik net op Facebook voorbij komen. Met daaronder deze tekst;

8 years. No scandals. No mistresses. No impeachment hearings. Just class and grace, personified.

En daarmee viel voor mij gewoon het kwartje. Ineens begreep ik het. Na 8 jaar Obama zijn die Amerikanen gewoon dodelijk verveeld. Dat Barack en Michelle zulke vreselijke, doodsaaie fatsoensrakkers waren, daar hadden ze gewoon nooit op gerekend. En dat verklaart waarom Hillary en Donald nu de verkiezingsstrijd met elkaar aangaan. Amerika wil gewoon weer een paar flinke schandalen horen vanuit het Witte Huis. En met zowel Hillary als Donald zijn die schandalen wel gegarandeerd. De verkiezingsstrijd zelf is al een enorme opluchting voor de Amerikaanse stemmer. Eindelijk weer wat leven.

Dat er momenteel een hoop ophef over en onderzoek naar haar e-mail gedrag is, speelt mevrouw Clinton alleen maar in de kaart. En dat meneer Trump daar steeds zo op hamert, is helemaal niet zo slim van hem. Deze kwestie gaat nog wel even duren. Tenminste, dat is wel wat de kiezer hoopt natuurlijk. En dan heeft Hillary haar grootste troef nog niet eens uitgespeeld; haar eigen man. Met Bill terug in het Witte Huis wordt het natuurlijk smullen. Nu hij het land zelf niet hoeft te leiden, heeft Bill de handen vrij om de nodige schandalen te veroorzaken. Geen vrouw in het Witte Huis die nog veilig is straks. Behalve Hillary Clinton zelf dan. Wat Prins Bernhard is voor Nederland, dat wordt Bill Clinton voor Amerika. De komende 30 jaar zijn gegarandeerd gevuld met allerlei smeuiïge details over de escapades van Amerika's eerste First Man.

En in het geval dat Donald Trump in het Witte Huis terecht mocht komen; dat zou al een groot vier jaren lang durend schandaal op zichzelf zijn.

Dus dat Amerika straks mag kiezen tussen Hillary Clinton en Donald Trump is eigenlijk gewoon de schuld van Barack en Michelle Obama en hun dochters. Eén klein schandaal, en zowel de Democraten als de Republikeinen hadden gewoon betere, echt capabele en minder controversiële kandidaten op de lijst kunnen zetten. Barack had maar een keer even bij een ontmoeting met onze koningin Maxima, bij voorkeur voor de camera, met zijn hand over haar billen hoeven gaan. Michelle had gewoon een keer op het strand in bikini moeten zoenen met een veel jongere, zeer aantrekkelijke, aan het begin van zijn carriëre staande acteur. Of met Brad Pitt. Zijn huwelijk ligt toch al aan gruzelementen. Of de oudste dochter had maar één keer een spannende, zogenaamd geheime, date hoeven te hebben met een leeftijdsgenoot uit de Bush familie. Gewoon één keer even iets ondeugends gedaan, waar de roddelpers van had gesmuld. En moeten kiezen tussen Hillary of Donald was niet nodig geweest.

Barack, Michelle en de meiden, namens de gehele wereld; Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten