zaterdag 12 november 2016

Unie(k)

Iedereen is uniek. Niemand is precies 100% gelijk aan een ander. En dankzij dat uniek zijn, is iedereen even bijzonder, waardevol, nodig en mooi. Niemand is gelijk, maar iedereen is gelijkwaardig. We zijn unieke prachtige wezens, en dat mogen we vieren.

Doordat iedereen zo uniek is, kan je eigenlijk ook niet spreken van afscheiding. Je kan niet spreken over blank of zwart, want niemand is 100% blank en niemand is 100% zwart. Iedereen zit daar wel ergens tussen in.

Je kan ook niet spreken over mannelijk of vrouwelijk. Geen vrouw die 100% vrouwelijk is, geen man die 100% mannelijk is. Elke man of vrouw heeft wel eigenschappen die niet persé mannelijk of vrouwelijk zijn. Iedereen zit er dus ergens tussen in.

De mens heeft van nature de neiging om zichzelf en de ander onder te verdelen in groepen. Maar eigenlijk is dat dus pure waanzin. Niemand past 100% in een bepaalde groep. Uiteindelijk vormen we met zijn allen een inmens grote familie, waarin ieder zijn eigen unieke rol te vervullen heeft.

Zou het toeval zijn dat de woorden uniek en unie en in het engels unique en unity zoveel overeenkomen?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten